KovácsÉvi

Személyes konzultációkat, workshopokat és tréningeket kínálok életüket és vállakozásukat gazdagítani törekvő leendő és praktizáló coachoknak, és mindenkinek, aki coaching elemekkel szeretné gazdagítani munkáját.

Szabadidőmben nagyon szeretek új helyeket felfedezni a férjemmel és a kutyámmal úgy hegyek között, mint vizek partján; feldob a barátokkal folytatott beszélgetés, elég jól főzök, főleg, ha lehetek kreatív 🙂 )

Szakmai tapasztalatom

Itt dolgoztam:

Lux Humana Lelki Egészség Stúdió – alapító, vezető, coach, tréner

Etherikos International School – tolmács, fordító

Carol Kft – tomács, fordító

Prospero Nyelviskola – angoltanár és vezető tanár

Atalanta nyelviskola – angoltanár

Itt tanultam:

Pro Bona Coaching – Proaktív Life Coach

Etherikos International School – Transzperszonális pszichológia és spirituális gyógyítás

Egészségügyi Továbbképző Intézet – Természetgyógyász

Three in One Cncepts – One Brain Érzelmi stresszoldás tréner

Külkereskedeli Főiskola – közgazdász

ELTE – mentor tanár

Eszterházy Károly Főiskola Orosz- angol szak – tanár

A történetem

Egyszer volt, hol nem volt, réges régen, még évtizedekkel a Covid előtti időkben, épp az utcán sétálgattam, mikor szörnyű fájdalom hasított a derekamba, és csak bicegve értem haza. Elmentam az orvoshoz, aki rövid vizsgálat után közölte, hogy “Kedveském, hozzá kell szokni, ez a fájdalom már megmarad; nincs mit tenni, ilyen az élet!”

Elkeseredve botorkáltam ki a rendelőből, talán még sírtam is, mikor is a harcos énem haragra gerjedt és meggyőzően azt sugallta: “Ez nem lehet igaz! Kell, hogy legyen valami megoldás!”  

Nemsokkal ezután egy tanár kolléganőm azzal állt elő, hogy old engem. Azt sem tudtam,miről beszél, eszik, vagy isszák, de annyira görbén jártam a fájdalomtól, hogy belementem.

Ekkor következett be életem egyik csodája: néhány (jól irányzott) kérdést tett fel, egy-két ponton megérintette a testemet és a fejemet, amitől nemcsak a fájdalom múlt el, hanem annyira felszabadultnak éreztem magam, hogy a föld felett repkedve tértem haza.

Viszont ott maradt a “nem értem” dilemmája. Úgy nevelkedtem, mint sokan mások, hogy ha betegek vagyunk, az orvos majd meggyógyít; a tapasztalatom pedig mást bizonyított. 

Kíváncsi természetem elvitt egy tanfolyamra, ahol megtanultam, gondolataink és érzelmeink mi módon hatnak a viselkedésünkre és a tesünkre, sőt, még azt is, hogy miképpen korrigálhatjuk nemkívánatos működésünket.

Innentől nem volt megállás. Egyik képzés a másikhoz vezetett, egyre mélyebb és mélyebb, lenyűgözőbb és lenyűgözőbb összefüggések tárultak fel előttem. 

Majd egy nap valaki megkért, segítsek neki megoldani egy régóta fennálló problémáját. Sikereit elmesélte ismerőseinek és hamarosan kialakult a praxisom. Aztán egy nap egyik kliensem így szólt: “Évi, nem akarnád megtanítani nekem ezt a módszert? Én is ezzel szeretnék foglalkozni.” Így kezdtem tanítani. Mára elég sok tanítványomból vált professzionális segítő, akik egy része készen áll arra, hogy továbbadja a tudását. Az ő inspirációjukra született meg a “Tanítani tanítok” című programom.

Manapság

A Lux Humana Lelki-Egészség Stúdió alapítója és vezetője vagyok már körülbelül 15 éve.

Eddig elsősorban személyes konzultációkat, workshopokat, csoport-terápiákat vezettünk azzal a céllal, hogy megkönnyítsük a hozzánk fordulók életét, (legyen szó párkapcsolatról, egészségről, karrierről, lakáshelyzetről, pénzügyekről), illetve szakmai továbbképzéseket is vezettünk.

Ami újdonság, hogy idén elindítottuk a Tanítani tanítunk című programunkat, amelynek célja a leendő és gyakorló segítő szakembereknek (coachoknak, alternatív gyógyítóknak, szociális munkásoknak, papoknak, jogászoknak) és trénereknek adjunk egy lépésről lépésre követhető útmutatást tudásuk és tapasztalatuk minél hatékonyabb megosztásához.

Ezt az új programot az ügyfelek igényei hívták életre Két fő csoportra koncentrálunk: a leendő és a már praktizáló segítő szakemberekre.

Az első csoportba azok a leendő professzionális segítők tartoznak, akik a lelkük mélyén már alig várják, hogy elkezdjenek ügyfelekkel foglalkozni, de valami – esetleg valaki – visszatartja őket.  Egyrészt e belső ellenállás mélyen rejlő gyökereit tárjuk és oldjuk fel, másrészt segítünk a jogi, marketing és pénzügyi tervezésben, vállalkozás elindításában.

A másik csoportba a már praktizálók tartoznak. Egyrészük több ügyfelet szeretne, a másik részüknek van elég ügyfele, sőt, túl sok is, és egyéni kezelések helyett szeretne csoportokat vezetni; a harmadik részük már csoportokat vezet és szeretne még eggyel előbbre lépni és megtanítani, amit tud.

A személyes konzultációkon és a workshopokon az újra és újra visszatérő téma a nyilvánosság előtti szereplés, a célkitűzés művészete, az önértékelés, a „Mit fog szólni a családom?” a „Hogy jövök én ahhoz, hogy gyógyítsak/tanítsak?” – típusú önkételkedő mondatok.  Ki-ki érdeklődése szerint komoly belső utazáson vehet részt, megismerkedhet lelkének archetípusával, belső gyermeki, illetve férfi/női énjével, bepillantást nyerhet a sérült családdinamikai kötések által fűtött tudattalan sorsátvételek, fogadalmak világába.

Komoly figyelmet fordítunk a gondolkodásmód finomhangolására, hiszen kutatások által is igazolt köztudott tény, hogy a gondolataink jelentős hatást gyakorolnak érzelmeinkre, viselkedésünkre, kommunikációnkra, így egész életünkre.

error: Content is protected !!