KovácsÉvi

A TUDÁS HATALOM. MEGOSZTANI KIVÁLTSÁG.

Üzleti és pénzállítás

coachok, professzionális segítők, cégvezetők, önismeret iránt érdeklődők számára.

Üzleti és pénzállítás

Az üzleti és pénzügyi konstelláció egy hatásos, viszonylag új módszer az összetett problémák elemzésére, a fenntartható megoldások megtalálására és a szükséges lépések megtételéhez szükséges energia felszabadítására. Mélyreható betekintést nyújt, és rövid időn belül segít megtalálni a probléma forrását. Az üzleti és pénzügyi  konstellációk felhasználhatók elemzési célokra vagy arra, hogy tisztábban átlássuk az előttünk álló döntések hátterét.

A módszer tudományos alapokra épülő, intuitív diagnosztikai és problémamegoldó, csoportban zajló, egyéni kezelési módszer. Ajánljuk személyes vagy céges pénzügyi nehézségek esetén, vállalkozások indításánál, fejlesztésénél, döntési helyzetekben, illetve ismétlődő pénzügyi, személyi és szervezeti problémák esetén.

Milyen témákban?

Üzleti és pénz állítás/konstelláció menete​

Az üzleti és pénzállítások magánemberek, vállalkozások, szervezetek pénzügyi és egyéb kérdéseire, összpontosítanak. A következő lépések a konstelláció folyamatát írják le.  

Az állítást kérő személy (továbbiakban: állító) egy kérdéssel, vagy problémával érkezik a konstellációra. Egy rövid interjú során a facilitátor feltárja a kérdést, és az állítóval együtt dönt a kérdés szempontjából fontos főbb elemekről. Például: új termék, vezetői csapat, részleg, cél, piac, marketing stratégia, pénz vagy a cégalapítás oka.

Ezután az állító kiválasztja az elemek képviselőit. Ezek a képviselők a workshop további résztvevői, akik nem tudnak semmit sem az állítóról, sem a kérdésről, sem a vállalkozásról.

A képviselők intuitív módon elhelyezkednek a térben. Elhelyezkedésük a kérdéses vállalkozás belső helyzetképét reprezentálja. A facilitátor kérdésére a képviselők elmondják megfigyeléseiket, érzéseiket.

Lassan, de erőteljesen kialakul egy minta, amelyet nem a racionális gondolkodás, hanem intuitív bölcsesség hoz létre. Így láthatóvá válik a cég vagy egy csoport rejtett dinamikája.

A képviselők által mutatott információk segítségével kialakul a megoldáshoz vezető út. Mindemellett az egész rendszer egyensúlyba kerül, aminek eredményeként energia szabadul fel a szükséges lépések megtételéhez.

Azt, ahogyan a képviselők megtestesítik az ehhez a szervezethez szükséges információkat, képviseleti érzékelésnek nevezzük. Teljesen más, mint a színészet, hiszen megjelenik, amint a résztvevők képviselőként helyezkednek el, és az információ eltűnik, amint kilépnek képviselői szerepükből.

Ezt a jelenséget sokat kutatták. Arra a következtetésre jutottak, hogy az üzleti vagy szervezeti konstellációk működnek, és eredményeket hoznak. A tudományos háttérről A család- és szervezetállítás alapjai című könyvben olvashatsz ITT

Következő üzleti és pénzállítás

Időpontja:

2024. március 22. 10:00-13:00

Helyszín:

Budapest, Lurdy Ház, első emelet

Üzleti és pénz állítás/konstelláció vezetése​

Az üzleti, pénzügyi és szervezeti konstelláció segítségével a tudattalan elménkkel kerülünk kapcsolatba. Olyan információkat ismerhetünk meg, amelyek tudatosan nem állnak rendelkezésünkre. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy sokkal jobban tágítsuk érzékelésünket, mint más módszerek alkalmazásakor. A konstellációk megtanulásához és értelmezéséhez érzékelési készségeinket és intuíciónkat szükséges fejlesztenünk. Tréningünk e készségek elsajátításhoz nyújt segítséget.

A facilitátor elvárások nélkül, tiszta szívvel áll valamennyi kérdéshez. Ez az álláspont segít a konstelláció energiájának követésében, ahelyett, hogy elméjével, vagy akaratával irányítaná azt. A konstelláció áramlását követve az eredmények sokkal hatásosabbak.

Ez lehetővé teszi a résztvevők és a szervezetek számára, hogy olyan megoldásokat találjanak, amelyek fenntarthatóak és már szinkronban vannak a feltörekvő jövővel, és amelyek kívánatosak mind a szervezetnek, mind az embereknek és a természetnek is.

Az üzleti konstellációk által alkalmazott szisztemikus megközelítését segít természetes és kiegyensúlyozott módon működő szervezetek létrehozásában.

A konstelláció holisztikus világnézeten alapul. Arra a feltevésre épül, hogy nincsenek sem elkövetők, sem áldozatok; a rendszer egyes részei tartalmazzák az egészről szóló összes információt, és létezik egy rendszertudat, amely a rendszerben mindenre és mindenkire hatással van. Egy ilyen szisztemikus hozzáállás segíthet bármely csapat vagy szervezet sikeressé tételében, de egyben olyan kaput is megnyithat, amely elindítja a  szervezetek következő generációjának megszületését.

További információkról A család- és szervezetállítás alapjai című könyvben olvashatsz

Következő üzleti és pénz állítás

Időpontja:

2024. március 22. 10:00-13:00

Helyszín:

Budapest, Lurdy Ház, első emelet

Fókuszban a pénzállítás

A pénzzel való kapcsolatunk elkerülhetetlenül hatással van életünk legtöbb területére. Fontos megtanulnunk, hogyan kezeljük megfelelően a pénzünket, de gyakran a pénzzel kapcsolatos kihívások mögöttes oka kevésbé nyilvánvaló és nehezebben kezelhető.

Életünk pénzáramlásában óhatatlanul szerepet játszik az, ahogy származási családunkban kezelték a pénzt, ami jelentősen meghatározza az anyagiakhoz fűződő mélyebbszintű kapcsolatainkat. A pénzállítás biztonságos teret biztosít a tudattalan hiedelmeink, valamint minden olyan megoldatlan akadály feltárására, amely gátolhat bennünket a pénzhez fűződő egészséges, baráti viszony kialakításában és fenntartásában.

Következő üzleti és pénzállítás

Időpontja:

2024. március 22. 10:00-13:00

Helyszín:

Budapest, Lurdy Ház, első emelet

Olvasd el ezt is:

KovácsÉvi

A coaching partneri együttműködés.

Gondolatébresztő, kreatív folyamat, amely arra inspirál, hogy a legtöbbet hozd ki magadból személyes és szakmai szempontból is.

A coaching nem terápia, nem tanácsadás, nem mentoring, nem tréning. A coaching képessé tesz arra, hogy

  • másképp lásd személyes kihívásaidat és lehetőségeidet,
  • megerősíti gondolkodásodat és döntéshozó képességedet,
  • növeli személyes hatékonyságodat és önbizalmsdat, valamint
  • közelebb kerülsz hivatásod és élet-szerepeid beteljesítéséhez. (International Coaching Federation)
error: Content is protected !!