Egyszerű technikák vészhelyzetre

posted in: Coaching tippek | 0

Emlékszel, amikor terved dugába dőlt? Vajon milyen akadályok álltak utadba? Az akadályok olyan életesemények, amelyek fölött, úgy érzed, nincs hatalmad, és képesek szabotálni előrejutásodat. Lehetnek nüansznyiak, de lehetnek óriásiak is. Mérettől függetlenül, létezik egyszerű megoldás kezelésükre: 

1. Tekints más irányba.

Mit tennél, herdei sétád alkalmával egy kidőlt fa torlaszolná el az utadat? Nyilván kikerülnéd, el mennél mellette, esetleg átugornád. Ugyanígy, ha felmerül egy akadály, ne erőlködj a megszokott módon. Inkább közelítsd meg a kérdést egy új, szokatlan szempontból. Tekintsd egy jó viccnek és találj ki valami kreatív megoldást.

2. Tekints az akadályra valaki más szemével.

Képzeld magad valaki másnak, egy általad választott, megbízható személynek. Nem árt, ha az illető járatos azon a területen, ahol elakadtál, de ez nem feltétlenül szükséges. Extra tipp: kérdezz meg egy gyereket!

3. Kicsinyítsd le a problémát, bármilyen nagynak is látszik.

Például, ha azt gondolod, hogy örökre elveszíted a siker lehetőségét miatta, egyszerűen gondold másképp. Csinálj az elefántból bolhát! Működik!

4. Pihenj kicsit, hagyd tudattalan elmédet dolgozni.

Vond el figyelmedet egy ideig a vágyott eredményeket gátló, megoldandó problémáról. Tudattalan elméd szereti, ha békén hagyják, önmagában dolgozik leghatékonyabban. Meglátod, miközben egy teljesen más feladattal foglalzol, akkor fog eszedbe jutni a tökéletes megoldás! Kutatások szerint, az elme 72 órán belül megadja minden kérdésre a választ

5. Fordítsd előnyödre a problémát.

Elsőre úgy tűnhet, hogy akadályoz céljaid elérésében, de elképzelhető, hogy valami sokkal jobb dolog születik hatására. Illetve keresd meg, miben a pozitív benne, mire sarkall, ami egyébként nem jutott volna eszedbe. Így a szolgálatodba állíthatod, és ahelyett, hogy gátolna, a javadra válik.

Comments are closed.